Departamente

Departamente

Prin intermediul ajutorului voluntarilor ce fac parte din A.S-S.AS reuşim să desfășurăm cât mai bine proiectele noastre şi să le oferim studenților din cadrul asociaţiei un mediu propice atât pentru dezvoltarea personală și socială, cât şi pentru dorinţa de participare activă și de afirmare în cadrul unui ONG studenţesc.

 Activitatea noastră prinde contur prin intermediul celor șase departamente: Resurse Umane (HR), Relații Publice (PR), Educațional (EDU), Cercetare și Statistică (C&S), Fundraising (FR) și Student Development (SD).

 Departamentul de Resurse Umane (HR) este responsabil de recrutarea membrilor și integrarea lor în organizație, valorificarea potențialului și motivarea fiecăruia. Scopul principal al departamentului de HR este dezvoltarea voluntarilor asociației. În cadrul acestui departament sunt concepute metode pentru motivarea membrilor întregii organizații, pentru menţinerea entuziasmului, eficienței și energiei pozitive. Departamentul de Resurse Umane evaluează, motivează, recompensează și înregistrează întregul proces al fiecăruia. Voluntarii ce fac parte din departamentul de HR pun la cale cele mai reușite petreceri, evenimente culturale și au grijă să aducă oriunde buna dispoziție. 

 Cu alte cuvinte am putea spune că departamentul de Resurse Umane este caracterizat de următoarele cuvinte: implicare, pasiune, zâmbete, petreceri, distracție, motivare, reușite și entuziasm.

 Departamentul de Relații Publice (PR) reprezintă partea creativă a asociației și are ca obiective dezvoltarea și promovarea imaginii și a proiectelor desfășurate de A.S-S.AS. Acesta este pregătit întotdeauna cu idei creative, texte atent realizate, materiale grafice care pun în valoare informațiile transmise studenților. Materialele realizate de membrii departamentului sunt fizice (standuri de promovare, rame foto, pancarte, brățări, tricouri etc.) sau digitale (afișe, cover-uri, flyere, bannere, mape de prezentare, badge-uri, diplome, stickere, animații etc.). Departamentul de PR se ocupă de conturile de social media, se asigură de menținerea vizibilității asociației, informează studenții în permanență, creează mesajele ce urmează a fi transmise și caută în orice moment noi metode de îmbunătățire și promovare a imaginii A.S-S.AS.

 Acest departament ar putea fi caracterizat de următoarele cuvinte: creativitate, dedicare, împlinire, atenție, pasiune, echipă, inovație și viziune.

 Departamentul Educațional (EDU) se asigură că toate întrebările tale legate de facultate și de studenție vor primi un răspuns în cel mai scurt timp. Acesta se asigură că drepturile studenților sunt respectate și că vocea lor este auzită, iar pentru problemele cu care aceștia se confruntă se găsește o rezolvare eficientă. Departamentul Educațional se asigură de bunul mers al lucrurilor în cadrul facultății, reprezintă interesele studenților și caută cele mai bune metode pentru soluționarea problemelor din mediul academic. 

 Acest departament realizează campanii de informare și activități prin intermediul cărora studenții își pot prezenta nemulțumirile, se asigură că în fiecare an cazările sunt realizate într-un mod cât mai corect, se îngrijește ca studenții să aibă parte de burse distribuite just fiecăruia, să primească tabere gratuite pe timpul vacanțelor și să înregistreze toate problemele studenților.

 Dacă ar fi să descriem acest departament în câteva cuvinte, acestea ar fi: reprezentare, susținere, asumare, prietenie, colaborare, înțelegere și dedicare.

 Departamentul de Fundraising (FR) este cel care se ocupă de căutarea unor potenţiali parteneri, realizarea de acorduri de parteneriat care să ajute la buna funcționare a evenimentelor, proiectelor și activităților pe care le desfășurăm. De asemenea, departamentul se ocupă și de gestionarea fondurilor A.S-S.AS, de cumpărături și alte cheltuieli. Voluntarii departamentului de Fundraising obțin sponsorizări și oferte, se asigură că celelalte departamente au toate materialele necesare pentru a-și desfășura activitatea, calculează, fac bugete și se asigură că toate lucrurile necesare acestora le sunt asigurate.

 Câteva cuvinte care descriu departamentul de Fundraising ar fi acestea: chibzuință, încredere, hotărâre, determinare, iscusință, vigilență, cumpătare și implicare.

 Departamentul de Cercetare și Statistică (C&S) reprezintă filtrul prin care sunt analizate toate nevoile, așteptările sau nemulțumirile studenților. Acesta adună voluntari pasionați de statistică, cercetare, care gândesc schematic, riguros și analitic. Departamentul urmărește dezvoltarea tuturor celor implicați în activitatea academică, identificarea problemelor și găsirea unor soluții potrivite. Așteptările și nevoile studenților sunt atent analizate prin cercetări care aduc la lumină informații esențiale pentru înțelegerea acestora. Voluntarii departamentului de Cercetare și Statistică folosesc datele rezultate în urma chestionarelor aplicate și caută să rezolve problemele cu ajutorul departamentului Educațional.

 Cuvintele potrivite pentru a descrie Departamentul de Cercetare și Statistică ar fi acestea: sârguință, credibilitate, precizie, meticulozitate, ordine, răbdare și responsabilitate.

 Departamentul Student Development (SD) a fost implementat pentru dezvoltarea studenților prin programe de traininguri și ateliere specifice nevoilor acestora. De la artă la creșterea spiritului antreprenorial, activitatea departamentului se centrează pe descoperirea calităților studenților și pe dezvoltarea acestora. De asemenea, departamentul Student Development vine în ajutorul celorlalte departamente și pentru a le sprijini, asigurându-le voluntarilor programe ce le stimulează atât motivarea, cât și calitățile necesare activităților pe care le desfășoară.

 Dacă ar trebui să rezumăm activitatea departamentului în câteva cuvinte, acestea ar fi: dezvoltare, artă, motivație, creație, relaxare, noutate, training, personalitate, aptitudini.